Wie ben ik?

Mijn naam is Kim, 29 jaar oud en moeder van 2 kinderen. In het dagelijks leven werk ik parttime als medisch secretaresse en coördinator van de afdeling in een ziekenhuis.

Hoe ben ik begonnen?

Ik wilde graag soigneur (verzorgster) worden in de wielersport. Omdat het een vereiste is bij het aanvragen van een licentie bij de KNWU ben ik in 2013 begonnen met de opleiding sportmassage. Uiteindelijk klaar als masseur en aan de slag bij de wielerploeg kwamen er al snel jongens met lichamelijke klachten bij mij met de vraag of ik hier iets mee zou kunnen. Echter kon ik goed masseren maar ik miste de theorie en praktijkervaring om het probleem ook echt op te lossen. Daardoor kon ik ze nooit echt van hun klachten afhelpen. Ik vond dit erg vervelend en ben me gaan oriënteren op wat er nog meer mogelijk was. Daar kwam de opleiding tot sporttherapeut tot stand. Daar ben ik in september 2015 mee begonnen en uiteindelijk in 2016 voor afgestudeerd. Sindsdien kan ik ook mensen behandelen met klachten die nog niet gelijk naar een fysiotherapeut willen. 

 

Daarnaast heb ik tussendoor nog diverse cursussen gevold om ook wat ontspanningsmassages te kunnen geven zoals: Stoelmassage, Hot Stone Massage, Bindweefselmassage, Medical Taping Concept. 

 

Op 1 december van 2017 besloot ik per 1 januari 2018 te stoppen met de praktijk i.v.m. lichamelijke klachten aan mijn handen waardoor masseren bij de wielerploeg alleen nog mogelijk was. Uiteindelijk na veel wikken en wegen heb ik besloten om de praktijk toch weer op te gaan starten want ik mis het te veel en met de klachten aan mijn handen gaat het nu ook goed. Om te zorgen dat ik niet meer 100% alleen maar Sportmassages hoef te geven ga ik naast de specialisatie Sport ook nog een andere specialisatie doen en dit wordt Moeder en Kind. Ik heb voor deze specialisatie gekozen omdat ik natuurlijk ook al Docent Babymassage en Babymasseur ben. Om me verder te specialiseren in Moeder en Kind zal ik dit jaar verschillende cursussen en opleidingen gaan volgen. 

 

Over het concept Moeder en Kind zal ik op de speciale pagina u op de hoogte houden wat ik zoal ga doen. 

 

Hieronder kan je zien wat ik allemaal al gedaan heb en waarvoor ik een diploma/certificaat heb:

Sporttherapeut

Sportmasseur

Hot Stone massage

Stoelmasseur

Medical taping of gewone sporttape

Babymasseur (special kraamperiode gevolgd)

Shantala docent Babymassage

 

 Lees ook verder op mijn pagina over de diverse behandelingen die ik geef.