Therapeutische/Massage behandeling 

 

Wat is nu precies een sporttherapeut? Ik zal het u uitleggen. De sporttherapeut is het "gat" tussen de sportmasseur/verzorger en de fysiotherapeut.

 

De sporttherapeut behandeld door de volgende combinaties te gebruiken: bindweefsel-, triggerpoint-, mobilisatie-, tape-, en massagetechnieken. 

 

Zoals mijn leraar omschreef:

 

"Een gewricht bestaat uit verschillende lagen, te vergelijken met een ovenschotel lasagne.

Als de lasagne koud is komt deze stug over. Zodra je de lasagne in de oven zet word hij warm en soepel en glijden de verschillende lagen makkelijker over elkaar. Zo werkt de beweging in een gewricht ook. Zodra je het gewricht gaat bewegen word het weefsel warm en soepel en uiteindelijk zorgt dit voor een goede beweegbaarheid." 

 

Veel voorkomende klachten:

Lage rugklachten, knieklachten, armklachten en nekklachten.  

 

Mocht u vragen hebben over bepaalde klachten die u heeft dan kunt u mij altijd bellen of contact opnemen via het contactformulier.

 

 


Hot Stone massage

 

Hot Stone massage wordt gegeven met basalt stenen die een warmte krijgen tot ongeveer 45 graden celcius. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren waardoor er een ontspannend effect optreedt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd - meestal je rug. Hierdoor worden spanningen verlicht en geeft het nadien energie.

 

Een Hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.


Stoelmassage

 

Heeft u klachten tijdens het (zittende) werk? Heeft u last van RSI, tennisarm, stress etc.? Dan is een stoelmassage wat voor u.

 

Een stoelmassage is een laagdrempelige massage omdat er over de kleren heen wordt gemasseerd. De massage wordt meestal gegeven in de werkomgeving omdat zo ook eventuele oefeningen gegeven kunnen worden. Tijdens de massage oefen ik druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op het hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Hierdoor worden eventuele blokkades opgeheven, zwakke plekken worden versterkt, bevordert de energiedoorstroming en versoepelt de spieren en gewrichten. Het lichaam komt hierdoor weer goed in balans. 

 

Deze stoelmassage wordt daarom ook veel ingezet bij bedrijven omdat het de werksfeer en prestaties kunnen verbeteren. 

 

Ook wordt de stoelmassage gebruikt om een zwangere vrouw een ontspanningsmassage te geven met olie. Zodat zij toch nog redelijk gemakkelijk kan zitten met haar dikke buik.

 

Heeft u interesse of vragen vul dan het contactformulier in.

 

Voor massages bij uw bedrijf kunt u mij een bericht sturen  met uw wensen en ik zal dan een passende offerte maken.

 

 

 

 

 

 

 


Medical taping / Sporttape

 

Medical taping is het toepassen van elastisch tape om spieren te tapen bij blessures of preventief of bepaalde klachten tegen te gaan.
Zoals hooikoorts, menstruatie, misselijkheid of maagklachten, bij littekens en COPD.

 

De methode, die oorspronkelijk in Japan is ontwikkeld, kan bij problemen met betrekking tot het bewegingsapparaat worden toegepast.

De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140%, en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid.

Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is.


Babymassage aan huis of in de praktijk

 

Heeft u kindje last van krampjes, doorkomende tandjes, verkoudheidje, veel huilen, overstrekken of andere klachten? Dan kan een babymassage heel fijn zijn om te proberen deze klachten weg te nemen. 

 

Een babymassage duurt ongeveer 10 tot 20 minuten afhankelijk van hoelang de baby het vol houd. 

Baby's kunnen meteen vanaf de geboorte gemasseerd worden tot de leeftijd dat ze het niet meer leuk vinden. Voor het ene baby'tjes is dat al me 6 maanden en de ander kan nog prima gemasseerd worden met 1 jaar. 

 

Het fijnst is om de baby te masseren in de eigen vertrouwde omgeving. Het is verstandig om de massage te plannen minimaal 30 minuten na het eten of maximaal 1 uur voor het eten. Dit om evt. spugen te voorkomen.

Let wel op dat voor aan huis masseren er reiskosten in rekening gebracht worden, dit kunt u lezen bij de prijzen. 

 

Heeft u vragen laat het mij dan gerust weten. 


Zwangerschapsmassage / Hydrokussenmassage

Vanaf nu ook Zwangerschapsmassage in de praktijk of bij u aan huis. 

Deze massage wordt gegeven in rugligging op een warmwaterkussen, ook wel Hydro Massage genoemd. De zwangerschapsmassage zal, afhankelijk van de gekozen tijd, over het hele lichaam plaatsvinden. Indien u het fijn vind kan er een korte buikmassage aan toe gevoegd worden. 

De rug wordt ook meegenomen in de rugligging doordat de masseur met genoeg olie met haar handen tussen het kussen en uw rug kan masseren. 

 

Daarnaast is deze massage ook uitermate geschikt voor iedereen die niet op de buik kan liggen. Denk hierbij o.a. aan mensen met rugklachten en ouderen. 

 


Cursus Babymassage (3 bijeenkomsten van 1,5 uur)


Hoe fijn kan het zijn om even 1,5 uur met je baby samen te zijn, alle tijd voor je kindje te hebben zonder dat je andere afspraken hebt en niet op de tijd te moet letten. Babymassage is een fijne manier om je kindje te laten ontspannen en liefdevolle aandacht te geven.

Het gevoel van veiligheid en geborgenheid bevorderd de band tussen ouder en kind. Je leert de lichaamstaal van je baby te herkennen. De babymassage wordt

ook gegeven bij bijvoorbeeld darmkrampjes, verstopping darmen en/of slecht slapen. U kunt zelf u baby ook helpen rustiger te worden en zo evt. slaapklachten of andere klachten minder te laten worden. U zult nooit alle klachten helemaal kunnen

wegnemen maar u kunt zeker een handje bijdragen. Shantala babymassage is dan ook een eenvoudige en makkelijke massage om te leren en te geven.

 

De cursus is voor ouders met baby's vanaf 6 weken oud tot ongeveer 9 maanden oud.

De massage kan ook gegeven worden aan peuters, alleen is het dan soms wat moeilijker omdat het kindje dan de wereld wil ontdekken.

 

De groepslessen worden gegeven in mijn praktijkruimte bij mij thuis. De cursus

van 3 bijeenkomsten wordt gegeven aan minimaal 2 deelnemers en maximaal 4 deelnemers. De groep wordt klein gehouden om voldoende aandacht te hebben voor het aanleren van de technieken.

 


Wielrensoigneur

 

Wat is nu eigenlijk een wielrensoigneur? Een soigneur is lid van een wielerploeg en is verantwoordelijk voor het verzorgen van de wielrenners. Dit houdt onder andere in het verstrekken van voedsel (sportvoeding in de bidon, mueslireepjes, bananen, sportgelletjes, etc.), water en massages geven aan de sporters van de wielerploeg. Soigneurs moeten in het bezit zijn van een diploma sportmassage of fysiotherapie. Daarna kunnen zij bij de KNWU de basiscursus Soigneur volgen en bij de KNWU een licentie aan vragen.

 

Voor meer uitleg verwijs ik u naar de speciale pagina verzorgster.

 

Tijdens het seizoen 2018 zal ik, net zoals in 2016 en 2017, de club Jan van Arckel bijstaan bij hun wedstrijden..